У Чернігівському онкологічному диспансері вважають, що рак є не тільки небезпечною хворобою, а й часто перемагає хворих своїми міфами. Тож будучи переконаними, що профілактика не менш важлива самого лікування, розпочинають соціальну акцію "Рух проти раку".

 

У Всесвітній день боротьби з раком (4 лютого) на Красній площі Чернігова стартує спільна акція онкологів з поліцейськими -- до роз'яснення проблем профілактики, діагностики онкологічних захворювань лікарі попросили підключитися управління патрульної поліції міста.

 

Задіяні в цьому проекті лікарі професійно відповідатимуть на запитання аудиторії, розвінчають міфи про рак. Вони закликатимуть чернігівців пройти скрінінгові обстеження для запобігання хворобі. При цьому матимуть на собі блакитні стрічки -- таким є символ боротьби з раком.

 

А напередодні лікарі-онкологи оголосили, що цілий місяць не голитимуть бороди, щоб привернути увагу до проблем боротьби з раком передміхурової залози у чоловіків. Щоправда, який зв'язок між бородами і згаданою хворобою -- знають тільки самі ініціатори акції. В усякому разі, кажуть, у жінок неголені обличчя молодих чоловіків викликають симпатію...

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України