Майже 40 тонн першого гуманітарного вантажу направила для жителів Авдіївки Кіровоградщина. Очільник ОДА Сергій Кузьменко також особисто звернувся до голів райдержадміністрацій та міських голів і доручив зібрати на своїх територіях речі першої потреби для надання допомоги постраждалим мешканцям обстріляного міста.

 

Загалом із області до Краматорська 1 лютого вирушили автомобілі з гуманітарною допомогою від Кропивницького, Олександрійського району, Світловодська та Світловодського району.

 

Як повідомила прес-служба ОДА, за оперативною інформацією перші п'ять автомобілів уже прибули до місця призначення і розвантажилися. Ще дві вантажівки, одна із Новоукраїнського району з продовольчими товарами, друга -- від ТДВ "Інтерресурси" із твердим паливом вирушили на схід 2 лютого.

 

Загалом з Кіровоградської області для надання допомоги жителям Авдіївки вже направлено п'ять тонн дизпалива, дві тонни пеллет та двадцять тонн дров. Також зібрано та відправлено майже десять тонн продовольчих товарів (цукор, крупи, макарони, борошно, олія, м'ясні та ковбасні вироби, сир, рибні та овочеві консерви, печиво, кава, чай та питна вода). Серед речей першої потреби у гуманітарних вантажах -- тонна теплого одягу, матраци, подушки, ковдри, валянки, посуд, свічки і вироби медичного призначення.

 

Наразі в облдержадміністрації за дорученням голови ОДА Сергія Кузьменка відпрацьовують питання щодо направлення до Авдіївки будівельних матеріалів.

 

Створена в області робоча група продовжує формувала гуманітарні вантажі для відправки на схід.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України