Дикий випадок браконьєрства сколихнув Ніжинський район. Там біля села Леонідівка злочинці на квадроциклі безжально розстріляли лосів — рідкісних тварин для цієї місцевості.


Голова районного товариства мисливців і рибалок Олексій Могильов розповів ніжинським медіа: «Під час планового рейду ми помітили групу мігруючих тварин. Нашому здивуванню не було меж, коли нарахували аж шість голів. Такого в Ніжинському районі не бачили вже майже 20 років. День видався туманний, і тварини нас не помітили, що дало змогу підійти до них на 30 метрів».


Мисливці вирішили тварин супроводити. І раптом почули постріли — невідомі у балаклавах на квадроциклі просто розстрілювали тварин. Побачивши людей, злочинці втекли.


Ветеринар вийняв з убитих тварин кулі 223-го калібру, що вразило навіть поліцейських, адже полювати такими не заведено. Вбивши вожака та досвідчену самицю, браконьєри планували перестріляти всю групу лосів. Одна з убитих самиць була вагітною.


Мисливці оголосили пошук даних про зловмисників. З проханням посприяти у розкритті злочину звернувся до правоохоронців і народний депутат України Олександр Кодола.

Чернігівська область.