На півночі Чернігівщини вовки стають стихійним лихом. Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби, в селі Задеріївка Ріпкинського району прикордонники врятували чоловіка, на якого напав скажений вовк.

 

"Крики про допомогу військовослужбовці почули, перебуваючи вдома після служби. Коли вибігли, побачили, що вовк загризає місцевого мешканця, який від укусів уже перебував у тяжкому стані", -- йдеться в повідомленні.

 

Знешкоджувати вовка прикордонникам довелося голіруч та за допомогою ножа. Борючись із твариною, вони теж отримали численні рани колінних та ліктьових суглобів, а також передпліччя.

 

"Усіх трьох негайно було доправлено до місцевої лікарні для проведення медичного обстеження та надання допомоги. На сьогодні стан здоров'я місцевого жителя та військовослужбовців задовільний", -- повідомляють прикордонники.

 

Оскільки вовки спокійно розгулюють сільськими вулицями, загризаючи навіть великих собак, Неданчицька сільська рада Ріпкинського району оголосила премію за кожного вбитого хижака -- 500 гривень.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України