Міський голова Слов’янська Вадим Лях, депутати й директори місцевих комунальних підприємств відвідали харківські підприємства комунальної власності.

Це другий візит у Харків представників міської влади Слов’янська. Два тижні тому вони відвідали Центральний парк культури й відпочинку ім. Горького, сквер «Стрілка» і ознайомилися з планами реконструкції саду ім. Шевченка.

Очільник Слов’янська Вадим Лях зазначив, що в міської влади Харкова є чого повчитися.

«Харків — місто, яке динамічно розвивається, його розбудові приділяють велику увагу. В 2014 році харків’яни одними з перших приїхали, щоб допомогти нам відновити Слов’янськ: водне господарство, робітники чистили свердловини, колодязі. Нині є низка інших питань, і нам потрібна допомога. У нас є плани, є фінансові ресурси, які треба розумно освоїти. З-поміж іншого, у нас немає такого парку відпочинку, яким він має бути, і цього року ми повинні це вирішити», — сказав Вадим Лях.

Генеральний директор КП «Славміськводоканал» Андрій Кійко зазначив, що на підприємстві планують упровадити кілька нових напрямів. Зокрема, їх цікавить, як у КП «Харківводоканал» влаштовано роботу абонентської служби, аварійних бригад, питання формування тарифів.

«Харківводоканал» — одне з передових підприємств у нашій галузі. Питань багато, ми довідалися, що у вас унікальна система на очисних спорудах. Також ми б хотіли вивчити питання формування тарифів і співробітництва з міжнародними організаціями. У Донецькій області працює маса організацій, є допомога, і ми повинні розуміти, як правильно її освоїти», — поділився Андрій Кійко.

Микола КОСИЙ.

Харків.