Створене влітку минулого року комунальне підприємство «Волиньприродресурси» отримало ліцензії на видобуток, бурштину, міді і торфу. Про це стало відомо нещодавно зі звіту голови облради Ігоря Палиці на 10-й сесії обласної ради.


— Сьогодні мені надіслали з Держгеонадра спецдозволи на видобуток бурштину на площі 51 тисяча гектарів, торфу на 9 тисячах гектарів і розробку родовищ міді на 3,1 тисячі гектарів, — повідомив депутатам Ігор Палиця. — Ми отримали ресурс, і якщо не чинитимуть перешкод, на рахунки обласного бюджету до кінця року надійде не менш як 500 мільйонів гривень, які можна буде використати на потреби громади. Але сподіваюся, що Волинь отримає до мільярда гривень. Уже все зроблено, все оплачено, всі норми закону витримано. Тому вітаю вас: із цього дня надра області належать волинській громаді, яка обрала нас, а ми створили це підприємство. Ліцензії «Волиньприродресурси» таки отримало і заплатило за них 62 мільйони гривень.

До слова, підприємство ці кошти залучило як попередню оплату за бурштин, оскільки в надійність його роботи у столиці повірили.


— Відтепер цілком реальним стає також видобуток міді на відкритих на півночі області родовищах, — поділився подальшими планами керівник представницької влади області. — Понад те, КП «Волиньприродресурси» за 3—4 місяці може отримати ліцензії на видобуток нафти і газу, а з часом — ліцензії на видобуток піску та щебеню.


Голова облради також повідомив, що розпочалась робота з повернення десятків тисяч гектарів комунальних лісів громаді. І вже виграно перший суд.


— Ліс вивозиться, а громада не отримує жодної копійки, це неправильно, зауважив голова облради. — Ми хочемо почати зарибнювати ставки, взяти під контроль видобуток піску і щебеню, щоб гроші йшли на ремонт доріг. У нас великі плани, і хочу сказати тим, хто сумнівався в ефективності нашої роботи, щоб у подальшому вони вірили нам.


Депутати прийняли звіт голови облради до відома та визнали його роботу задовільною.

Волинська область.