На Вінниччині на одне робоче місце претендують 32 безробітних. Рік тому в цей само період їх було на п'ятеро більше. Хоча загалом в області стало менше на 2375 осіб тих, хто шукає роботу через місцеві Центри зайнятості населення.

 

Офіційно зареєстроване число безробітних становить 28,8 тисячі людей. За інформацією в.о. директора Вінницького обласного центру зайнятості населення Світлани Аляб'євої, прогнози скептиків щодо збільшення числа шукачів роботи у зв'язку з підвищенням рівня мінімальної зарплати, не справдилися.

 

-- Навпаки, у регіоні збільшилася кількість вакантних посад, -- зазначає пані Аляб'єва. -- Маємо майже три тисячі робочих місць, на які роботодавці шукають працівників. -- Та й число тих, кого попередили про звільнення, менше минулорічного показника. -- На початку року таких налічувалося 760 осіб, тоді як у січні 2016-го їх було понад тисячу.

 

Аналіз засвідчує, що серед вакантних посад є не тільки робітничі професії. Чи не вперше за багато років запрошують на роботу банківські установи. Є робота для інженерів, менеджерів. Серед робітничих професій чекають поповнення у колективах будівельників, потрібні також торговельні працівники тощо.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України