На Вінниччині на одне робоче місце претендують 32 безробітних. Рік тому у цей само період їх було на п’ятеро осіб більше. Хоча загалом в області тих, хто шукає роботу через місцеві центри зайнятості населення, стало менше на 2375 осіб.


В області, за інформацією в. о. директора Вінницького обласного центру зайнятості населення Світлани Аляб’євої, офіційно зареєстровано 28,8 тисячі безробітних. Тож прогнози скептиків щодо збільшення шукачів роботи у зв’язку з підвищенням рівня мінімальної зарплати не справдилися.


— Навпаки, у регіоні збільшилася кількість вакантних посад (майже три тисячі місць), на які роботодавці шукають працівників. Та й кількість тих, кого попередили про звільнення, менша за минулорічний показник, — зазначає Світлана Аляб’єва.


Аналіз свідчить, що серед вакантних посад є не тільки робітничі професії. Чи не вперше за багато років запрошують на роботу банківські установи. Є робота для інженерів, менеджерів. Фахівців робітничих професій чекають у колективах будівельників, потрібні також торговельні працівники тощо.


Вінницька область.