День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначили в Луцьку. У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка з цієї нагоди відбулися урочисті збори та святковий концерт. Опісля цього колона ветеранів-афганців і громадськості міста пройшла вулицями до меморіалу "Вічної слави".

 

На знімках:

 

лучани покладають квіти
до пам'ятника загиблим в Афганістані землякам

 

Фото
з сайту
Луцької міської ради.

 

Учасники ходи вшанували пам'ять загиблих у тій війні і поклали квіти до пам'ятників воїнам-інтернаціоналістам і волинським Героям Небесної Сотні. На розташованому поряд із меморіалом стадіоні "Авангард" колишніх солдатів і офіцерів, які пройшли пекло тієї війни, пригощали кашею із польової кухні.

 

Не оминула афганська війна і Волинь. Участь в її бойових діях взяли 2330 чоловіків нашого краю, 70 з них -- загинули, 3 -- зникли безвісті, 110 -- повернулися інвалідами. Пам'ять про подвиг земляків увічнено монументами воїнам-інтернаціоналістам у Луцьку, Ковелі, Лобачівці, Володимирі-Волинському, Маневичах, Рожищах, Олиці та інших населених пунктах.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України