Проект з дослідження транспортної та просторової інфраструктури міста розпочали у Вінниці за підтримки партнерів з Німеччини. Він триватиме до кінця червня нинішнього року. Учасникам, а їх буде майже триста осіб, слід вибрати двадцять днів, протягом яких вони мають відстежувати свої пересування містом — пішки, у громадському транспорті, автомобілем, велосипедом. Усе це фіксуватиме програма, завантажена на смартфон. Мобільний додаток розроблено Центром інновацій Німеччини, представники якого беруть участь у дослідженні. Відбувається воно у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» за підтримки німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft fur Іnternatіonale Zusammenarbeіt (GІZ) GmbH».


— Раніше такі дослідження не проводили у жодному українському місті, — запевняє заступник вінницького міського голови Владислав Скальський. — Отримані результати підкажуть напрямок створення програми «Мобільне місто».


— Отримана інформація надасть реальну картину міського простору, дасть змогу зекономити кошти під час подальшого планування, — зазначив представник німецької компанії GІZ Матіас Брандт.


Крім Вінниці, аналогічне дослідження проведуть у Житомирі, Чернівцях та Полтаві.

Вінниця.