У суботу в Запоріжжі з почестями поховали молодшого сержанта Леоніда Сазонова, який загинув від вогнепального поранення в "секторі М" неподалік від Волновахи. Леонід став 128 запоріжцем у сумному списку втрат на Донбасі.

 

Тим часом ветерани АТО, в тому числі депутати місцевих рад, а також місцеві активісти, зібралися на мітинг під стінами адмінбудівлі обласної влади. Суть вимог найяскравіше підкреслила інсталяція: розсипане на целофані вугілля та дитячі іграшки, политі червоною фарбою. У мітингу взяли участь кілька сотень осіб. Основні вимоги підтриманого учасниками акції протесту звернення, -- негайне звільнення всіх українських військовополонених та заручників в ОРДЛО та Росії; припинення торгівлі і фактичного фінансування окупованих територій; термінове ухвалення закону про тимчасово окуповані території; недопущення силового розблокування залізничних колій у Донецькій та Луганських областях. Висловлено також недовіри уряду і Президенту.

 

Згадані вимоги представники мітингу мають передати центральній владі під час заходів у столиці 21 лютого.

 

Під час мітингу також оголошено про створення об'єднання ветеранських організацій учасників АТО під назвою "Чорна рада".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України