Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко взяла участь у відкритті фотовиставки «PROMKA» в Музеї історії Києва. Проект журналіста, військового кореспондента Олеся Кромпляса присвячено захисту українськими військовими промислової зони міста Авдіївка Донецької області.

 

На знімку: Олесь Кромпляс, Ірина Геращенко, Марія Іонова.

 

«Завдяки таким фотопроектам світова спільнота може побачити, що насправді відбувається на сході, та комплексно оцінити напружену безпекову й гуманітарну ситуацію, що склалася внаслідок агресії Російської Федерації», — зауважила І. Геращенко. Перший заступник глави парламенту нещодавно відвідала Авдіївку разом із міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом та послом Литви в Україні Марюсом Януконісом. Під час поїздки вони ознайомилися з жахливими наслідками нещодавніх обстрілів міста проросійськими бойовиками.


Експозицію виставки становить серія чорно-білих фотографій та поляроїдних знімків, що вшановують українських героїв, котрі в умовах постійних обстрілів захищають територіальну цілісність країни.


На відкритті виставки також були присутні заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова, герої «промки», українські військові, захисники Донецького аеропорту, родичі та близькі військовослужбовців.

Організатори фотопроекту поінформували, що після презентації в Києві роботи експонуватимуться в Швейцарії (Женева, Цюріх, штаб-квартира НАТО в Базелі), Німеччині (Мюнхен), Великобританії (Лондон), Польщі (Варшава) та в Іспанії (Барселона).

Учора (20 лютого) І. Геращенко разом з членом комітету Європарламенту з питань парламентського співробітництва між Україною та ЄС Ребеккою Хармс, заступником профільного парламентського комітету Марією Іоновою та закордонними журналістами перебувала на сході з робочою поїздкою. «Вкрай важливо, щоб до таких поїздок також долучились представники тих країн, які виступають за пом’якшення санкцій проти Росії», — зазначила вона, спілкуючись з журналістами.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.