Сьогодні в парламенті завершуються триденні засідання робочої групи Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ з питань Регламенту під керівництвом співголів Бориса Тарасюка та Маріана Лупу за участі делегацій Європарламенту, Азербайджану, Вірменії й Молдови.


Народний депутат Борис Тарасюк подякував присутнім за серйозне ставлення до роботи Асамблеї та бажання бути поряд з українцями в ці знаменні дні пам’яті Героїв Небесної Сотні. За словами Маріана Лупу, «рішення, які прийматимуть цими днями під час засідань, сформують підґрунтя для подальшої успішної роботи ПА ЄВРОНЕСТ». Окремо він зупинився на питанні набуття членства в Асамблеї Республікою Білорусь. Зокрема розглядатиметься «Новий сценарій» ПА ЄВРОНЕСТ (думки кожної делегації щодо кожної позиції), а також сформовано загальну позицію компоненту. Також обговорюватимуть поправки до Регламенту Асамблеї.


Основним результатом зустрічі стало вироблення рішень, які стосуються подальшої діяльності ПА ЄВРОНЕСТ, узгодження процедурних питань, визначення позиції стосовно потенційної участі в роботі Асамблеї представників Білорусі.


За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.