Книги сучасних українських авторів зібрали депутати фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Вінницькій облраді для бібліотеки одного з найстаріших населених пунктів — села Шевченка. Подарунок невеликому селу з населенням понад 400 осіб чиновники зробили з нагоди Міжнародного дня рідної мови, що відзначався 21 лютого.

 

На знімку: депутати Вінницької облради з книгами, які придбали для бібліотеки села Шевченка.

 

Фото з сайту Вінницької облради.

Сільську бібліотеку поповнили прекрасні видання творів Ліни Костенко, Василя Шкляра, Олега Чорногуза, Оксани Забужко, Володимира Лиса, а також низка книг про народні звичаї й обряди, традиційний одяг, українські поштові марки тощо.

— Ми спеціально обрали невелике село, назване на честь генія літератури, нашого світоча й пророка, — каже керівник фракції Олександр Крученюк. — Не кожен з мешканців, зокрема, учнів тамтешньої школи, має можливість поїхати до міста і придбати улюблену книгу.

За словами Олександра Крученюка, аналогічні акції з поповнення сільських бібліотек українською літературою, а також з передплати україномовних пізнавальних журналів для дітей та юнацтва Блок Петра Порошенка «Солідарність» провів у всіх районах області. Крім депутатів, у них також взяли участь активні партійці.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.