Українського підприємця-мільярдера затримали у столиці Австрії Відні за ордером, який надала одна з європейських країн. Про це повідомляє Reuters із посиланням на спікера прокуратури Відня.

Затримання відбулось за кілька хвилин після того, як суд виніс рішення, яке дозволяє екстрадицію бізнесмена до США. Як повідомила спікер прокуратури, арешт Д. Фірташа не стосується справи про його видачу і пов’язаний з ордером, де його звинувачують у зв’язках із організованою злочинністю і причетності до незаконного відмивання грошей, виданим Іспанією.

В Австрії нині не коментують, яким чином виконання цього ордера може вплинути на рішення щодо екстрадиції мільярдера до Америки.

Нагадаємо, в Україні поліція розслідує два кримінальні провадження, пов’язані з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній Ostchem і колишніх керівників компанії «Нафтогаз України». У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного. Також у грудні 2015 року правоохоронці розпочали провадження за фактом звернення Національного банку України про неповернення кредиту рефінансування банку «Надра» в розмірі п’яти мільярдів гривень, отриманих під особисту гарантію бізнесмена.