Дніпропетровська обласна адміністрація регулярно організовує творчі зустрічі. Одна з останніх -- з бійцями добровольчих батальйонів Сергієм Пантюком та Олексієм Биком, котрі представили власні книги.

 

Дніпропетровщина стала першою після столиці, де пройшла презентація поетичних збірок атовців.

 

Розповідати про свою збірку "Вірші на руці" Олексій Бик почав піснею під гітару. Над своїм поетичним доробком автор працював 15 років. Книга вмістила близько сотні його віршів, останні з них -- про війну. Олексій не припиняв писати навіть на передовій, а занотовував рими просто на руці. Звідси -- і назва збірки.

 

Видати її допоміг Сергій Пантюк, котрий реалізує проект "Рядки з передової". Сергій -- ще й відомий поет, котрий має більше десятка творчих доробків. Останній з них автор і презентував в обласній адміністрації. До книги "Так мовчав Заратустра" увійшли кращі тексти з його 15 збірок різних років. Тут є вірші, створені ще у 1980-х, є і зовсім нові -- 2016 року. Сергій Пантюк презентував їх у різних місцях, але у владному приміщенні -- вперше.

 

Проводити творчі зустрічі вже стало доброю традицією у Дніпропетровській ОДА. Одна з наступних, анонсована владою на власному сайті, -- творчий вечір з українським патріотом народним артистом України Олексієм Горбуновим.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України