Досудове розслідування за фактом притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинного учасника АТО та порушення його права на захист у суді розпочато прокуратурою Вінницької області.

 

Як зазначено у повідомленні прес-служби обласної прокуратури, слідчі відомства здійснюють розшукові та процесуальні дії за двома статтями Кримінального кодексу України: "притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності" та "порушення права на захист, що призвело до засудження невинної у вчиненні злочину особи". Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Нагадаємо, захисника Донецького аеропорту бійця 93-ї бригади Миколу Лаврика з Могилів-Подільського району звинуватили у крадіжці державного прапора, що висів при в'їзді в село Бандишівка цього самого району. ("За врятований прапор "кіборгу" дали три роки тюрми". -- "Голос України"04.02.2017 р.). Колишній боєць стверджує, що він не крав прапор. Не міг залишитися байдужим, коли побачив, як він зберігається -- полотнище на зігнутому флагштоку волочилося по землі. Про це він говорив на засіданні Могилів-Подільського районного суду, куди матеріали передали поліцейські міськрайвідділу. Незважаючи на це, "кіборга" визнали винним і засудили до трьох років позбавлення волі. Вінницький Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і повернув справу на повторний розгляд.

 

Службове розслідування здійснює також обласна поліція. Про це повідомили у відділі комунікацій управління Національної поліції у Вінницькій області. Перевіряють правомірність дій поліцейських в ході розслідування кримінального провадження у звинуваченні "атовця" у крадіжці одного із символів держави.

 

-- Перевіряється оприлюднена в ЗМІ інформація фабрикування кримінального провадження, відкритого за фактом крадіжки прапора ветераном АТО, та порушення його права на захист, -- зазначили у відділі комунікацій обласної поліції.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України