Луцьк попрощався ще з одним своїм героєм. Від кульового поранення в Авдіївці 19 лютого загинув командир зенітно-ракетного взводу 72-ї ОМБР Максим Гринчишин. Віддати шану полеглому бійцю в кафедральний Свято-Троїцький собор прийшли сотні лучан. Чин похорону провів митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату Михаїл, якому співслужили священики храму.

 

Під журливу мелодію пісні "Пливе кача" домовину з тілом героя із собору на Театральний майдан перенесли на плечах воїни АТО. На очах у багатьох присутніх сльози. Після громадянської панахиди жалобна процесія прямувала проспектом Волі до Київського майдану. На цей час рух транспорту головною магістраллю міста було перекрито. Упродовж усього шляху, а це два з половиною кілометри, вздовж дороги процесію зустрічали лучани. Люди вийшли з установ, магазинів, банків, навчальних закладів, аби віддати останню шану герою. Дехто ставав на коліна. На Київському майдані всі пересіли в автобуси і вирушили на міське кладовище, що поблизу села Гаразджа. Похоронили Максима Гринчишина на Алеї почесних поховань.

 

Обірвалося життя мужнього і чесного воїна з гордим позивним "Прометей", патріота Україна. Вічна йому пам'ять, а душі -- спокій.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України