У Вінницькій облдержадміністрації презентували проект "Оберіг для воїна", у рамках якого учні 36 шкіл Козятинського району виготовили понад п'ятсот маскувальних сіток для потреб захисників країни у районі бойових дій.

 

Ініціаторами потрібної справи є громадська організація "Суспільні ініціативи Козятинщини". За словами її керівника Олени Іванчук, проект реалізується за підтримки Вінницької облдержадміністрації і частково фінансується за кошти обласного бюджету. Названа громадська організація є переможцем конкурсу програм інститутів громадянського суспільства.

 

"Наша мета -- патріотичне виховання молоді не на словах, а на ділі, -- зазначила керівник ГО "Суспільні ініціативи Козятинщини" Олена Іванчук. -- До участі у проекті залучили 36 шкіл та одне професійно-технічне училище, загалом це десять тисяч учнів. На уроках праці, а також у позаурочний час, навіть під час перерв, діти виготовляють маскувальні сітки та маскувальні костюми. Крім того, беруть участь у заходах із вшанування героїв АТО, зустрічах із ними, збирають допомогу для захисників країни".

 

-- Своїми стараннями молодь не лише захищає військових від куль ворога, вона захищає їхні душі, бо воїни дуже трепетно ставляться до підтримки у тилу, -- наголосив під час презентації проекту головний спеціаліст Служби у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук. -- Такий проект, без сумніву, заслуговує не тільки на продовження, а й на поширення. Досвід козятинців може знадобитися й в інших областях держави. Справа, на перший погляд, -- проста, але дуже ефективна і дієва -- і для бійців, і для тих, хто допомагає їм у тилу.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України