Унаслідок нерівномірного танення снігів і особливо льоду, яким фактично скуте 750-тисячне Запоріжжя ще з Різдва, навіть у не низинних районах міста "попливли" цілі вулиці.

 

Найскладнішою є ситуація на високому Правому березі, де затоплені великі площі, наприклад, у Бородінському мікрорайоні. А елітне, починаючи з початку 1990 років "царське село" -- селище Сонячне -- взагалі запросило допомоги ДСНС. Там не лише вулиці, двори, а й підвали багатих "хатинок" виявилися затопленими. Довелося не лише відкачувати воду, а й будувати насип із мішків з піском, аби нейтралізувати підтоплення будинків. Власне, подібна ситуація спостерігається і в кількох інших міських та приміських селищах, втім там вода, є надія, і сама "розсмокчеться"...

 

Тим часом тривожні вісті надходять із районів області. Затоплення вулиць села Велика Знам'янка поряд із містом Кам'янка-Дніпровська теж призвело до надзвичайної ситуації, в яку змушені були втрутилися рятувальники. Водій на автомобілі ВАЗ доправляв вагітну жінку до лікарні (у салоні перебував ще дев'ятирічний хлопчик) і застряв у великій калюжі на вулиці Центральній згаданого села. Рятувальники витягли автівку з допомогою троса і відбуксирували її під самісінькі стіни лікарні.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України