У дитячій музичній школі № 3, де тривав V відкритий міський дитячий конкурс «Всесвіт Йоганна Себастьяна Баха», відбулася презентація рояля «Brodmann» (Австрія). Його придбали у рамках проекту «Діти Одеси гідні кращого». Кошти на інструмент зібрали спільними зусиллями.


— Необхідну суму розбили на 88 клавіш і кожний дарувальник викупив свою. Так нам удалося зібрати кошти на придбання рояля, — повідомила ініціатор проекту, директор ДМШ № 3 Олена Тихонова.


— Це знакова подія для міста, і хотілося б, щоб їх в Одесі було якомога більше. Нам дуже важливо виховувати у підростаючого покоління любов до мистецтва, навчаючи наших вихованців гри на хороших інструментах, на прикладах кращих оперних співаків і артистів, — зазначила заступник директора департаменту культури і туризму Одеської міськради Людмила Крижалко.


У книзі дарувальників, оформленій у вигляді фортепіано, кожен залишив побажання вихованцям музичної школи. А вони і їх педагоги продемонстрували звучання віденського рояля. Також перед гістьми виступили глава Місії Д. Ойстраха й С. Ріхтера в Одесі, піаніст, професор Юрій Дикий і дитячий хор «Забава» ДМШ № 3.

Одеса.