У Луцьку управлінням туризму та промоції розроблено і представлено громадськості Календар туристичних цікавинок, тобто подій, які мають привабити в місто гостей і зацікавити самих його жителів.

 

Зокрема, у 2017 році в обласному центрі заплановано провести майже 40 заходів культурно-мистецького спрямування. Серед них — традиційні фестивалі «Lutsk Food Fest», «Волинська княжна», національної кухні, «Бандерштат», арт-шоу — «Ніч у Луцькому замку» та багато інших.


Є й новинки, так у жовтні вперше у Луцьку відбудеться Міжнародний літературний фестиваль «Merіdіan Lutsk», а фестиваль українського духу «Бандерштат», який щороку збирає величезну кількість гостей з України та зарубіжжя, проведуть не в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, а у приміському селі Рованці Луцького району, розташованому буквально навпроти цієї зеленої міської оази, але на іншому березі Стиру. Відбудуться також започатковані минулого року фестивалі історичної реконструкції «Князівський бенкет» та патріотичної пісні — «Сталеві серця».

Волинська область.