Медики Дніпропетровщини вирушають до Литви по досвід колег із реабілітації. До Прибалтики їдуть четверо психологів, психотерапевтів та психіатрів, щоб у кращих клініках Вільнюса побачити, як працює литовська система психологічної підтримки. Здобуті знання українські медики зможуть застосовувати під час реабілітації бійців АТО.

 

Протягом тижня дніпропетровські лікарі відвідають реабілітаційні центри, що працюють уже багато років і де культивується індивідуальний і комплексний підхід до кожного пацієнта. З кожною людиною у литовців працює ціла команда: психіатр, психотерапевт, соціальний працівник та ерготерапевт -- фахівець, який допомагає відновити побутові навички. Після реабілітації в такому медичному закладі людина легше адаптується в соціумі, розуміє, як їй жити далі.

 

Спеціалісти Дніпропетровщини зможуть поспілкуватися з досвідченими литовськими реабілітологами та отримати практичні знання. Їхня поїздка стала можлива завдяки співпраці ДніпроОДА, Почесного консульства Литовської республіки у Дніпрі та Міністерства охорони здоров'я Литви.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України