Найбільш резонансною подією вихідних у Волинській області стала погоня інспекторів Управління патрульної поліції Луцька за своїми колегами: заступником начальника, начальником сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського районного відділу поліції Віталієм Алексюком та дільничним інспектором цього самого райвідділу Юлією Романюк.

Перебуваючи за кермом автомобіля Mіtsubіshі з іноземними номерами реєстрації Віталій Алексюк у ніч з 10 на 11 березня на вулиці Набережній у Луцьку вчинив низку правопорушень: перетнув подвійну суцільну смугу, проїхав на заборонне червоне світло світлофора. Свідками цього стали інспектори Управління патрульної поліції Луцька, які й зупинили автомобіль. Утім, коли поліцейські вже підходили до нього, Віталій Алексюк натиснув на акселератор і на великій швидкості рушив з місця. Переслідування порушника тривало понад годину, при цьому авто рухалося зі швидкістю понад 150 кілометрів на годину.

Як наслідок під час затримання один з поліцейських автомобілів було пошкоджено, а один з правоохоронців зазнав легких тілесних травм. Перевірка засвідчила, що Віталій Алексюк перебував у стані алкогольного сп’яніння (1,42 проміле). Окрім цього, біля водія в авто перебувала дільничний інспектор Ківерцівського районного відділу поліції Юлія Романюк, яка стала співучасницею вчинених правопорушень.

Свідками шалених перегонів дорогами Луцька і Ківерців, Луцького і Ківерцівського районів стали члени Громадського формування «Самооборона Волині». Вони звернулися з листом до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, начальника ГУ НП у Волинській області Петра Шпиги, Генерального прокурора України Юрія Луценка і прокурора Волинської області Максима Киричика з вимогою провести ретельне розслідування надзвичайної події, спровокованої поліцейськими, і суворо покарати винних.

Учора в телефонній розмові начальник головного управління Національної поліції в області Петро Шпига повідомив, що за фактом проводиться службове розслідування. Щодо його особистої позиції, то він однозначно за те, щоб звільнити обох фігурантів події як таких, що своєю негідною поведінкою скомпрометували звання поліцейського.

Максим СОЛОНЕНКО.

Волинська область.