Волиняни та донеччани разом спорудять у місті Волноваха, що в Донецькій області, храм Всіх Святих землі Волинської. Він стане своєрідним пантеоном, де вшановуватимуть пам'ять загиблих 22 травня 2014 року під цим містом бійців 51-ї ОМБР. Справа вже переходить у стадію реалізації проекту. Напрацюванню планів конкретних дій у зведенні храму було присвячено засідання робочої групи, що відбулося 16 березня в Луцьку за участю заступника голови ОДА Сергія Кошарука.

 

-- Проектанти мають у найкоротші терміни зробити кошторисні розрахунки, а тоді ми звернемося до підприємств лісопереробної галузі з проханням підтримати відповідну ініціативу, -- зазначив Сергій Кошарук. -- Поряд із цим необхідно шукати інші шляхи фінансування проекту. Зокрема, можна створити благодійний рахунок, на який усі охочі матимуть змогу перераховувати кошти.

 

Ініціативу митрополита Луцького та Волинського УПЦ Київського патріархату Михаїла, а саме йому належить ідея спорудити на Донеччині цей храм, підтримала також влада Волновахи, яка усіляко сприяє реалізації проекту. Зокрема, всі держслужбовці району перерахували свій одноденний заробіток у фонд будівництва церкви.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України