У дев'ятій лікарні Кривого Рогу, яка є базовою для виявлення і лікування серцево-судинних захворювань, введено в експлуатацію агіографічне відділення. За інформацією прес-служби Криворізької міської ради, його створення -- один з етапів виконання соціальної програми "Стоп-інфаркт". Домовленість про його реалізацію минулоріч підписали міський голова Юрій Вілкул та директор Київського інституту серця Борис Тодуров, котрий днями завітав до Кривого Рогу, щоб відкрити нове відділення.

 

Спеціально для цього підрозділу було придбано та встановлено нове обладнання -- ангіограф нового зразка з кардіографічною програмою. Це дає змогу обстежувати та проводити лікування пацієнтів з ішемічною хворобою серця і в гострому, і в хронічному періоді. Апарат багатофункціональний -- на ньому можна проводити до 30 видів операцій.

 

Використання сучасного обладнання дасть можливість удвічі знизити смертність від гострого інфаркту міокарда і на 40 відсотків збільшить кількість пацієнтів, котрі після операцій на серці зможуть повернути власну працездатність. Тож завдяки запровадженню нових медичних технологій лікування серцево-судинних захворювань у Кривому Розі відтепер виходить на новий рівень.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України