Майже 20 старшокласників з 148-ї школи Дніпра завітали до однієї з провідних IT-компаній обласного центру. Екскурсію для них організувала ДніпроОДА.

 

Минулого року влада області започаткувала новий проект для школярів -- Клуб молодого лідера. Завдяки цьому перший крок до успіху вже змогли зробити 350 учнів, з якими поділилися історіями власних перемог, дали корисні поради та провели майстер-класи провідні IT-фахівці Дніпропетровщини. Найактивніші учні отримали подарунки -- сертифікати на екскурсію кращими IT-компаніями Дніпра. Під час них діти дізнаються, як працюють "айтішники", що цікавого в їхній роботі, яке майбутнє в цій галузі.

 

Цього разу учні 148-ї школи побували у відомій IT-компанії Дніпра "Archer", яка вже 17 років працює на ринку комп'ютерних технологій. На початку діяльності у ній було всього два співробітники, нині -- майже 180, за плечима у яких понад 350 успішно реалізованих проектів. Нині її офіси -- у Дніпрі, Києві та Нью-Йорку, а основні замовники знаходяться в Америці, Ізраїлю та Європі. Останні два роки компанія спеціалізується на проектах в автомобільній та медичній сферах.

 

Тож подібна екскурсія -- чудова нагода для старшокласників побачити на власні очі, як IT-компанія влаштована всередині, а ще поспілкуватися з тими фахівцями, котрі досягли успіху у сфері комп'ютерних технологій.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України