Уже нинішнього року в селищі Васильківка Дніпропетровської області нове житло отримають 10 сімейних лікарів. Реконструкція колишньої молочної кухні під нього — ініціатива керівників місцевої амбулаторії, а витрати на будівництво, а це майже 4 мільйони грн., взяла на себе область.

Останні 30 років тут не виділялось житло медикам. Тож нинішнє будівництво — це шанс заохотити молодих лікарів їхати працювати в сільську місцевість. Робота з реконструкції будівлі, яка 10 років стояла занедбаною, розпочалась влітку 2016 року. Нині приміщення не впізнати: відремонтовано дах, утеплено стіни, встановлено нові металопластикові вікна, майже завершено внутрішні роботи. До того ж підрядник планує облаштувати біля будинку зону відпочинку з дитячим майданчиком.

Будинок розраховано на 10 квартир: сім — двокімнатних і три — однокімнатні. Оскільки будівля розташована на території лікарні, то проблем з тим, як дістатися на роботу, у місцевих медиків не буде. Квартири залишатимуться у комунальній власності, а лікарня візьме на себе витрати з утримання будинку. Мешканці квартир оплачуватимуть лише комунальні послуги. Будинок здадуть в експлуатацію до кінця нинішнього року.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.