У селі Мишурин Ріг Верхньодніпровського району Дніпропетровської області тривають роботи з водовідведення. Оскільки особливістю цього населеного пункту є те, що за формою він нагадує дно тарілки, тому під час сильних опадів чи паводку його мешканці страждають від підтоплень. Через те, що подолання цієї проблеми не під силу сільському бюджету, для допомоги мишурянам підключилася держава. Нині тут реалізується проект "Водовідведення південно-західної частини села Мишурин Ріг (друга черга)".

 

Фото --
з мережі Fasebook.

 

За інформацією сільського голови Любові Яківець, раніше 155 дворів селян затоплювалися настільки, що вода стояла не тільки в погребах, а й у сараях. Тепер 450 жителів уже порятовані від підтоплення, і взагалі завдяки водовідведенню Мишурин Ріг не тонув у воді на початку весни, як це зазвичай було раніше.

 

Немісцеві підрядники виконують великий обсяг робіт. Владі села доводиться чимало працювати з селянами, аби врахувати їхні пропозиції, щоб земельні ділянки не були пошкоджені під час будівництва мережі водовідведення.

 

Поряд із цим сільська влада вже закупила п'ять автонавісів під зупинки громадського транспорту, для яких уже розгорнуто майданчики, та 12 сучасних паркових лавочок. Усе це зовсім скоро буде встановлено в Мишуриному Розі для зручності селян та окраси населеного пункту.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України