Кабінет Міністрів України ухвалив проект розпорядження Президента України, який передбачає виділення коштів науковцям. Молоді українські вчені отримають 54 державні гранти на 3 мільйони 540 тисяч гривень. Серед них і наймолодший доктор наук України ніжинка Ольга Броварець. Гроші на ці гранти вже зарезервовано в державному бюджеті на 2017 рік.

 

На конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень у 2016-му на здобуття грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік було подано 152 заявки. Саме з них і обирали кандидатів. Зокрема Ольга Броварець, доктор фізико-математичних наук, провідний науковий співробітник Інституту молекулярної біології і генетики Національної академії наук України, отримає кошти для проведення дослідження "Структурна теорія спонтанного точкового мутагенезу".

 

"Особливо приємно, що грант отримала і наша землячка Ольга Броварець, дослідження якої можуть стати одними з ключових у вирішенні такої глобальної проблеми сучасної науки та медицини, як подолання онкологічних захворювань", -- прокоментував рішення Кабміну народний депутат України Олександр Кодола. Ольга Броварець, дослідження якої стали сенсацією в науковому світі, відмовилася виїздити за кордон, заявивши, що в Україні її робота потрібніша.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України