У селі Мишурин Ріг Верхньодніпровського району Дніпропетровської області тривають роботи з водовідведення. Особливістю цього населеного пункту є те, що за формою він нагадує дно тарілки. Через це під час сильних опадів чи паводка його мешканці страждають від підтоплень. Подолання цієї проблеми не до снаги сільському бюджету, тому допомагатиме мишурянам держава. Нині тут реалізується проект «Водовідведення південно-західної частини села Мишурин Ріг (друга черга)».

Фото
з мережі Фейсбук.

За інформацією сільського голови Любові Яківець, раніше 155 дворів селян затоплювалися настільки, що вода стояла не тільки в погребах, а й у сараях. Тепер 450 мешканців уже порятувалися від підтоплення, і завдяки водовідведенню Мишурин Ріг не тонув у воді на початку весни.

Немісцеві підрядники виконують великий обсяг робіт. Владі села доводиться чимало працювати з селянами, врахувати їхні пропозиції, щоб земельні ділянки не були пошкоджені під час будівництва мережі водовідведення.

Крім того, сільська влада вже закупила п’ять автонавісів під зупинки громадського транспорту, для яких уже розгорнуто майданчики, та 12 сучасних паркових лавочок.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.