Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль разом із начальником обллісмисливгоспу Валерієм Мургою і директором Ужгородського держлісгоспу Василем Києм (на знімку справа наліво) посадив перед будівлею облдержадміністрації сріблясту ялинку. Деревце ростиме в розарії на центральному газоні між флагштоком і фонтаном. Воно гармоніюватиме з двома "дорослими" ялинками, що ростуть перед медичним факультетом Ужгородського національного університету.

 

Фото надано
прес-службою ОДА.

 

-- Ми прикрасимо це дерево на новорічні свята вже наступного року паралельно з привозною ялинкою, яку за традицією встановлюють на площі Народній, -- зазначив Г. Москаль. -- А в перспективі саме ця жива ялинка стане головною новорічною прикрасою Закарпаття, тому необхідність щороку рубати дерево в горах і привозити в Ужгород відпаде. Сподіваюся, вічнозелене деревце не пошкодять вандали і воно спокійно виросте на радість усім людям.

 

Керівник області, повідомляє прес-служба ОДА, нагадав присутнім, що торік вирубка лісу на Закарпатті скоротилася на сім відсотків порівняно з 2015-м, а кількість підприємств, що займаються глибокою переробкою деревини, зросла в півтора разу. Крім того, Закарпаття стало єдиною областю в Україні, яка не вивозить деревину за кордон ні в круглому, ні в технологічному, ні в паливному вигляді. Тому посаджена на площі Народній ялинка -- це символічний крок ОДА для подальшого збереження Карпат. Тож хай росте гінкою й пухнастою ота срібляста красуня!

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.

 

Голос України