Івано-Франківськ став господарем ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської та іспанської мов. 77 школярів з усіх областей країни та столиці упродовж трьох днів спілкувалися виключно іноземною у стінах Обласного академічного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

 

Учні завжди демонстрували високі знання на національній олімпіаді. І 36-ті за ліком інтелектуальні змагання поліглотів не стали винятком. На цьому наголошувала заступник голови оргкомітету олімпіади, головний спеціаліст Міністерства освіти та науки України Оксана Коваленко та 10 добровольців Корпусу миру США, які здійснювали розмовний супровід заходу.

 

Члени журі, а це фахівці-мовники провідних вищих навчальних закладів та учителі-практики з усіх куточків України, визнали, що цьогорічні завдання були не легкими і вимагали міцних та глибоких знань з предмета.

 

Після напруженої розумової праці школярі відвідували загальноосвітні навчальні заклади міста та знайомилися з визначними місцями обласного центру, спробували себе в майстер-класах з народних ремесел, тренінгу за участі видавництва Express Publishing.

 

Слід зазначити, що прикарпатські учасники гідно представили свій край. Серед них -- учень Івано-Франківської спеціалізованої школи І--ІІІ ст. № 1 Михайло Гурський (на знімку), який отримав диплом І ступеня з англійської мови, та учень Коломийської гімназії № 1 ім. М. Грушевського Арсен Григорак, який здобув диплом ІІІ ступеня з іспанської мови.

 

Завершальним акордом заходу стала передача харків'янам естафети проведення ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської та іспанської мов наступного року.

 

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України