Прокуратура Прикарпаття не допустила відчуження майна ВАТ "Оріана" вартістю 662 мільйони гривень. Відновлення порушених інтересів держави щодо недопущення втрати майнового комплексу потужного хімічного підприємства в місті Калуші триває уже 4 роки.

 

Після тривалих судових розглядів в апеляційній інстанції підтверджено законність вимог прокуратури про визнання недійсним рішення зборів акціонерів ПрАТ "Лукор", яким за два місяці до ліквідації товариства, в листопаді 2013 року, відчужено виробниче майно на користь підприємств, пов'язаних із російською групою "Лукойл". В протилежному випадку це б призвело до неможливості погашення заборгованості перед державним бюджетом та урядом України як гарантом по зобов'язаннях за іноземними кредитами на 986,9 млн. грн., які включені до реєстру грошових вимог кредиторів у справі про банкрутство цього товариства, та майже 4 млрд. грн. курсової різниці.

 

Таким чином, як інформує прес-служба прокуратури області, Львівським апеляційним господарським судом підтримана позиція прокуратури, відхилено скарги ЗАТ "Лукор" та ТзОВ "Карпатнафтохім" і залишено чинним рішення суду першої інстанції.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України