Ямковий ремонт автодороги в селі Невицьке Ужгородського району проводять дві комплексні бригади. Тут робота кипить. Щойно під’їхав самоскид із асфальтобетоном. Хвилина — і він висипає в уже підготовлені ями потрібну кількість матеріалу.

 

На знімку: ремонт проводять швидко і якісно.

 

— За день буде «підліковано» сто двадцять квадратних метрів дороги, — каже начальник Ужгородської дорожньо-експлуатаційної дільниці (ДЕД) Михайло Семенюк. — Нині ми ліквідовуємо ями на 240-му кілометрі автодороги Львів—Самбір—Ужгород.

Ямковий ремонт — марудна справа. Спочатку фрезою вирізається відповідна площа навколо ями, яка утворилася протягом зими. Потім за технологією видувається пилюка, краї й середина заглиблення обробляються бітумом, і нарешті вкладається асфальт, який відразу втрамбовується машиною-катком.

Як повідомив інженер з технагляду Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Леонід Островський, райавтодори у Великоберезнянському районі відремонтували відрізок автошляху від 201-го до 208-го кілометра, у Перечинському районі — від 225-го до 230-го кілометра, а Ужгородська ДЕД уже пройшла від межі Перечинщини в напрямку обласного центру від 230-го до 240-го кілометра. До Великодня дорожні служби мають ліквідувати ями і навести лад на автошляхах у межах Ужгородського району.

А загалом протягом квітня-травня дороги державного значення мають бути повністю оновлені.

Василь НИТКА.

Фото автора.

Закарпатська область.