Цю тривожну ситуацію проаналізували на підсумковій нараді в управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

 

Детально обговорено діяльність підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації, намічено значно зміцнити дисципліну, виховну роботу, стан утримання матеріально-технічної бази тощо.

 

Бо за цим усім -- людські долі і безпека життєдіяльності громадян. Адже протягом січня-березня на Закарпатті на 92 відсотки збільшилася кількість пожеж порівняно з аналогічним періодом минулого року -- 635 випадків проти 330. Жертвами вогню стали 18 осіб, ще 8 чоловік отримали різного ступеня важкості опіки. Факти не просто засмучують -- вони вимагають докорінних змін у роботі облДСНС. Ось лише одне порівняння: протягом 2016 року на пожежах загинуло 10 громадян та 7 травмувалося. Таке значне зростання пожеж, констатують у відомстві, стало наслідком збільшення кількості загорань в екосистемах краю. Так, з початку року в області виникло 307 пожеж. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття протягом першого кварталу сягнула майже чотирьох сотень гектарів.

 

І все-таки є й добрі новини. Протягом січня-березня підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини здійснено 142 виїзди, під час яких врятовано 170 осіб, 132 громадянам було надано долікарську медичну допомогу.

 

Групою піротехнічних робіт було здійснено 10 виїздів на знешкодження 113 вибухонебезпечних предметів, серед яких: 9 артилерійських снарядів, 38 мінометних мін, 64 гранати та запали.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України