Шістнадцять нелегальних мігрантів виявили працівники міграційної служби Закарпаття у взаємодії із співробітниками поліції та прикордонниками у рамках відпрацювання під умовною назвою "Мігрант". Операція тривала з 14 березня по 5 квітня. Результати проведених цільових профілактичних заходів, що спрямовані насамперед на запобігання і протидію нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства, аналізували на нараді в головному облуправлінні Держміграцслужби.

 

-- Нині в краї постійно або тимчасово проживає майже чотири тисячі іноземців. За допущені порушення правил перебування в Україні до адміністративної відповідальності притягнуто 62 іноземних громадян та 42 закарпатців, які запросили іноземців та надали їм житло, -- каже головний спеціаліст управління Ольга Поштак.

 

За час здійснення відпрацювання ухвалено рішення скоротити термін перебування п'ятьом громадянам Молдови та винесено сім ухвал про примусове повернення іноземців до країн походження (троє громадян Азербайджану, двоє -- Російської Федерації, по одному -- Молдови та Узбекистану).

 

За словами начальника ГУ ДМС України в області Ігоря Михайлишина, робота щодо протидії нелегальній міграції не повинна обмежуватися рамками відпрацювань. Це питання пріоритетне і має перебувати на щоденному контролі.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України