При ДніпроОДА пройшов конкурс стартапів «BEST ІNVEST». Унікальність проекту в тому, що всі інші подібні конкурси потребують від учасників досвіду та знань у підготовці бізнес-планів, а цей — лише цікаві ідеї. Адже консультацію експертів, підготовку документів та пошук інвесторів влада області бере на себе.

 

У «BEST ІNVEST» заявки приймалися протягом місяця. Надійшло понад півсотні проектів. Перед експертною комісією, в якій — потенційні інвестори, працівники Інвестиційно-інноваційного центру при ДніпроОДА, спеціалісти будівельної галузі з Польщі та Туреччини, виступили автори чотирьох найкращих ідей.


Ідею військової форми, що спиняє кров одним рухом, придумав фіналіст конкурсу, лікар Тарас Балюк. Секрет цієї форми — у вшитих у неї джгутах, які неможливо загубити. Вони швидко і без сторонньої допомоги зупиняють кровотечу.


Один із переможців, директор організації «АРІВА ПАК» Іван Рабізо представив ідею екопокрівлі. Вона полягає в заміні будівельного азбесту на вторинну сировину — целюлозу та поліпропіленове фіброволокно. Серед переваг — екологічність та економічність сировини, зменшення затрат на електроенергію під час сушіння. Ця ідея одразу ж зацікавила представника турецької фірми. Загалом же учасники можуть розраховувати на підтримку влади на всіх етапах.

 

Дніпропетровська область.