Прикарпатці приготували святкові вантажі для Донбасу. В рамках ініціативи «Паска для солдата», завдяки спільним зусиллям районної ради, сільських голів Рогатинського району та волонтерів, в авдіївську промзону і на шахту «Бутовка» відправлено паски та м’ясні вироби.

Земляки, які захищають східні кордони країни, також відчули радість Великодніх свят. Перед відправленням всі пакунки освятили священики православної та греко-католицької конфесій. Свої гостинці підготували й учні школи села Сенечів Долинського району. Зібрали по селу 200 яєць і розмалювали писачками воском та натуральними фарбами. Робота тривала декілька днів. Але воно того варте, переконаний сільський парох храму Святого Архістратига Михаїла УГКЦ отець Степан Твердохліб. За його словами, Великодня радість виявляється у символах свята. Особливо цих атрибутів потребують хлопці, які захищають нас на передовій.

Усі писанки діти передали районним волонтерам і раді з того, що бійці не тільки насолодяться красою їхніх витворів, а й зможуть посмакувати домашньою їжею.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.