Напередодні Великодня з Верхньодніпровська Дніпропетровської області до бійців АТО, котрі на сході країни стримують російського агресора, виїхала група волонтерів. Серед них -- у минулому інвалід АТО, а нині голова районної ради Артем Кравченко, котрий щоразу старається відкласти всі справи та особисто провідати своїх побратимів, а також людина великої душі, священик Української греко-католицької церкви о. Ігор Опацький та депутати районної ради Олександр Кваша і Євген Безус. Верхньодніпровці привезли українським воїнам чимало пасок та іншої великодньої випічки, яку збирали для них усім райцентром, а поет Євген Безус ще й обдарував хлопців своїми книгами, що їх спраглі до духовної поживи хлопці розбирали з великим бажанням.

 

На знімку:

 

верхньодніпровські волонтери
в гостях в українських бійців на сході.
(Голова Верхньодніпровської районної ради
третій ліворуч у верхньому ряду,
а третій праворуч -- о. Ігор Опацький).

 

Першою зупинкою у поїздці волонтерів був Часів Яр, в якому проходять службу воїни-верхньодніпровці. Саме тут о. Ігор освятив паски, покропив свяченою водою бійців, привітав їх з Великоднем, а також побажав їм, аби всі вони скоро повернулися додому з перемогою живі та здорові.

 

Слова привітань того дня звучали і від інших волонтерів, котрих українські воїни приймали в себе, мов рідних. Особливо теплим цей прийом вийшов на самому "передку" -- в Зайцевому Донецької області, де бійці 125-ї бригади не тільки пригостили дорогих гостей солдатським обідом, а й передали для вихованців Верхньодніпровського будинку-інтернату #2 два ящики тушонки.

 

З українськими воїнами поспілкувалися, за них помолилися, тож вони проводжали додому волонтерів, перебуваючи в іншому душевному стані, бо завдяки цим відвідинам, щирій молитві і словам підтримки піднялися духом, відчули себе сильнішими, ніж дотепер.

 

Бачачи це, верхнодніпровці поверталися додому з відчуттям того, що вони зробили велику справу. До слова, того дня обстрілів практично не було, хоч напередодні ворог не давав спокою. А ще, незважаючи на те, що нашим волонтерам довелось добиратися по бездоріжжю, стареньке авто о. Ігоря справилось із таким навантаженням -- то, напевне, Всевишній їх так провів.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Фото надано о. Ігорем ОПАЦЬКИМ.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України