18 квітня, у Міжнародний день пам'яток та історичних місць, компанія Google запустила віртуальний тур з відвіданням унікальних дерев'яних церков Карпатського регіону, внесених до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, серед них і дві закарпатські.

 

Разом із Міністерством культури України компанія оцифрувала зображення вісьмох храмів і створила сайт "Дерев'яні церкви Карпатського регіону", де можна дізнатися більше про всі пам'ятки, а також прокласти до них маршрути на Google картах. 3D-тури доступні й у режимі Street View на картах Google.

 

На сайті "Дерев'яні церкви Карпатського регіону України" можна здійснити віртуальну екскурсію вісьмома автентичними дерев'яними церквами українських Карпат. Серед них церква Вознесіння Господнього в Ясінях Рахівського району Закарпатської області, церква Зішестя Святого Духа в с. Потеличі Жовківського району Львівської області, церква Зішестя Святого Духа в м. Рогатин Івано-Франківської області, церква Пресвятої Трійці в м. Жовква Львівської області, церква Різдва Пресвятої Богородиці в с. Нижній Вербіж Коломийського району Івано-Франківської області, церква Святого Архангела Михаїла в с. Ужок Великоберезнянського району Закарпатської області, церква Святого Юра в м. Дрогобич Львівської області; церква Собору Пресвятої Богородиці (Святого Дмитра) з с. Матків Турківського району Львівської області.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України