Представники інвестиційної компанії з Ізраїлю Джое Ерго та Міла Рухман на зустрічі з головою Менської районної ради Олександром Мисником виявили інтерес до створення в районі тепличного бізнесу та вирощування городини.

 

"Мена має зручне географічне розташування, сприятливі умови для ведення фермерської справи, а також владу, яка з розумінням ставиться до інвесторів, тому ми у вас", -- заявив Джое Ерго. Сторони домовилися, що ізраїльтяни профінансують створення проекту будівництва теплиць на площі 10 га.

 

"Окупність теплиць -- всього кілька років, а тому згодом інвестор передасть їх на баланс міста", -- запевнив голова ради Олександр Мисник. Ізраїльтяни заявили про готовність поділитися технологіями вирощування городини, якої, як це не дивно, в Україні не вистачає.

 

Варто додати, що в Березному Менського району є такі підприємливі українські селяни, що картоплю вирощують... тричі на рік. Тільки зійде сніг, висаджують першу під агроволокно і дуже ранньою продають на ринках Чернігова і Києва. Другу висаджують одночасно з усіма, а третю -- восени і знову встигають (як нема ранніх морозів) зібрати молоду картоплю. Тож березинці ще й ізраїльтян можуть повчити...

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України