На цьому наголосила народний депутат від Опозиційного блоку Наталія Королевська. Уряд зобов’язаний у повному обсязі відновити соціальний захист людей, які захистили свою Вітчизну та весь світ від наслідків техногенної катастрофи, підкреслила вона під час відвідування Чорнобильської АЕС. Разом із представниками Житомирської, Запорізької, Харківської та Київської областей парламентарій поклала квіти до меморіалів ліквідаторам і вшанувала пам’ять загиблих.

За словами Н. Королевської, уряд і коаліція закривають очі на проблеми найменш захищених категорій громадян. Ліквідаторам і людям, що постраждали внаслідок аварії, в тому числі й дітям, істотно обмежили соціальні гарантії, забрали пільги й компенсації, скоротили розміри державного забезпечення. Із 2015 року скасовано четверту зону посиленого радіоекологічного контролю і в результаті грубо порушено права майже півтора мільйонів людей на медичне забезпечення та соціальний захист.

«Опозиційний блок», каже його представниця, зареєстрував у парламенті пакет законопроектів, в тому числі про відновлення порушених прав на пенсійне забезпечення чорнобильців.