Народний депутат Олександр Домбровський (на знімку в центрі) (Блок Петра Порошенка) під час зустрічі з колективом Вінницького аеропорту запропонував спільно попрацювати над проектом використання відновлювальних джерел енергії.

 


— Будівля має чотири тисячі квадратних метрів даху, — зазначив Олександр Домбровський. — Тут можна ставити сонячні модулі і генерувати екологічну енергію, продавати її в мережу, отримувати кошти й інвестувати в розвиток аеропорту, його інфраструктуру. Якби такий проект вдалося реалізувати, поліпшився б імідж аеропорту. Це привернуло б увагу нових партнерів. Десять років тому з ініціативи пана Домбровського, він тоді обіймав посаду голови Вінницької облдержадміністрації, відновили спершу занедбане приміщення, а відтак і роботу підприємства. Згодом аеропорт отримав статус міжнародного. Нині тут здійснюють регулярні і чартерні рейси до низки зарубіжних країн. Директор Ярослав Мазурець розповів про невідкладні роботи, серед яких найголовнішою є реконструкція злітно-посадкової смуги. Її планують розпочати з наступного року. Потребує ремонту й приміщення аеровокзалу з метою створення максимально зручних умов для пасажирів. Олександр Домбровський повідомив, що звернувся до Кабміну з пропозицією залучити субвенцію з державного бюджету на розвиток повітряних «воріт» міста над Південним Бугом.


— Річ у тім, що злітно-посадкова смуга використовується як цивільними, так і військовими літаками, що базуються у Вінниці, — наголошує парламентарій. — У нинішніх умовах необхідно посилювати оборонний компонент, тому роль держави у реконструкції летовища має бути значно більшою, ніж вона є. Народний депутат пообіцяв колективу, що проведе додаткові консультації в уряді, щоб підтримати аеропорт і, за його словами, вивести на нову орбіту. «Таке рішення буде правильним і для безпеки країни, і для комфорту пасажирів», — зазначив Олександр Домбровський.


Вінницька область.


Фото надано автором.