Запорізькі дорожники відрапортували, що протягом минулого тижня «було ліквідовано 10567 кв. м аварійної ямковості». Тим часом у прокуратурі області відбулася представницька нарада за участю голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, присвячена стану доріг.

Саме занедбаність дорожнього покриття є сьогодні головною причиною автомобільних аварій, вважає прокурор області Валерій Романов. З початку року, порівняно з тим само періодом 2016-го, рівень аварійності на дорогах зріс на 17 відсотків. Травмовано три сотні осіб, загинуло — 25. «Величезна кількість ДТП стала наслідком занепаду дорожнього господарства та відставання дорожнього будівництва від потреб сьогодення», — наголосив В. Романов.

Варто зауважити, що дорожники нині й справді працюють в екстремальних умовах вкрай незадовільного фінансування. І, мабуть, саме через це часто не в змозі забезпечувати нормальний стан доріг. Утім, навіть за таких умов у галузі спостерігаються серйозні фінансові зловживання. Зокрема, після звітної наради прокуратура Запорізької області оприлюднила ось таку інформацію:

«Встановлено, що посадові особи дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» упродовж 2016—2017 років розтратили кошти державного бюджету на суму понад 10 млн. грн. За вказаним фактом прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5    ст. 191 КК України (розтрата чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем)».

Як бачимо, навіть в умовах боротьби з тією вже нав’язлою на зубах «ямковістю» «умільці» таки примудряються щось ще й розтикати по власних кишенях...

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.