На одному з військових полігонів Чернігівщини стартували масштабні збори резервістів першої черги. З 16 військових комісаріатів з усіх куточків України призвано майже тисячу чоловік, які протягом місяця відпрацюють елементи бойової підготовки та вийдуть на практичний етап бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою.

Фото
прес-служби оперативного командування «Північ».

Як розповів керівник прес-служби ОК «Північ» Віталій Кирилов, основною метою зборів є відновлення навичок особового складу оперативного резерву та підготовка до виконання завдань за призначенням. Їх проводять для резерву першої черги, куди входять військовослужбовці, які відслужили рік за мобілізацією, мають досвід ведення бойових дій.

— Значна частина тих, хто прийшов зараз, уже служили саме у нашій бригаді, вони знають своїх командирів, бойових товаришів та призначаються на свої колишні посади, — зазначив заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення підполковник Олексій Бондарець.

Призваних резервістів поставлено на всі види військового забезпечення, включно з фінансовим, за ними закріплено попереднє місце роботи.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.