Днями в Києві відбулась головна подія року — ІІІ Форум енергоефективного партнерства’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих».


Лейтмотив заходу: розумне управління енергоресурсами — філософія сучасної України. Пріоритет у реформах надається житловим та громадським будівлям. Майже 100 тисяч із них лише в бюджетній сфері потребують термомодернізації. Для вирішення цього питання широко впроваджуватимуться дієві європейські інструменти підвищення рівня енергоефективності — енергосервіс та енергоменеджмент. Це шлях не лише до енергонезалежності, а й до активізації економіки кожного міста, регіону та всієї України загалом.


Серед ключових тем — енергоменеджмент у бюджетній сфері; енергосервіс житлових будівель: вигоди будинків і ризики інвесторів; сучасні інструменти підвищення енергоефективності в промисловості; новації програм з утеплення будинків.


Однією з ключових частин заходу традиційно стало підписання меморандумів про партнерство між Держ-енергоефективності та місцевими органами влади щодо запровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах.


Участь у Форумі взяли керівники облдержадміністрацій та обласних рад, міські голови, представники ОСББ, профільних громадських організацій, міжнародних проектів, промислових підприємств, ЕСКО-компаній, ЗМІ та всі небайдужі.


Вл. інф.