У Тернопільській облдержадміністрації відбувся семінар: «Поширення досвіду заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку відновлювальних джерел енергії» (на знімку), організований управлінням розвитку інфраструктури транспорту та енергозбереження облдержадміністрації за сприяння та підтримки Держагентства з енергоефективності та енергозбереження України, фонду USAІD, обласної та міської рад.

 

 

Питання енергоефективності є важливим та актуальним для області, а використання альтернативних джерел енергії, насамперед місцевих видів палива (торф, деревина, солома, відходи рослинного походження сільського господарства і переробної промисловості) є одним із рішень щодо підвищення рівня енергетичної безпеки. Область майже на 70 відсотків може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії.


За словами учасників, реалізація проектів із відновлюваної енергетики має безліч переваг. Передусім це продовження обраного курсу до енергонезалежності, економічне зростання регіону, залучення інвестицій, створення нових робочих місць, додаткові надходження до місцевих бюджетів.


Сьогодні Тернопільська область посідає друге місце серед регіонів держави за кількістю домогосподарств, що використовують сонячні електроустановки. Тут працює понад 120 приватних сонячних станцій.


Учасники семінару переконалися в перевагах заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку сфери відновлюваної енергетики, а провідні фахівці розповіли про особливості втілення «зелених» проектів у життя.


Фото надано автором.