Депутати Миколаївської обласної ради визнали Російську Федерацію країною-агресором. Відповідне рішення, як повідомив «Укрінформ», підтримав 41 депутат із 50 присутніх на сесії.


Варто зазначити, що у порядок денний сесії це питання було внесено за пропозицією голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка. Він запропонував проголосувати його ще на попередній сесії, яка відбулася 30 березня. Але тоді депутати зняли його з порядку денного під формальним приводом, мовляв, питання не пройшло слухання у постійних комісіях облради. Тоді на знак протесту голова і весь апарат ОДА залишили зал.


Нагадаємо, у квітні 2015 року Миколаївська обласна рада підтримала постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року щодо визнання Російської Федерації державою-агресором. Тоді на сесії були присутні 63 депутати, 55 з яких висловилися «за». Проти були лише комуністи, двоє депутатів утрималися.


Проте нинішній голова ОДА обґрунтував це питання тим, що нині в облраді працює новий депутатський корпус, і він має знати, як обранці ставляться до країни-агресора.