Піші подорожі Карпатами — новий напрямок модного нині екологічного туризму. Цьому сприяють і туристичні фірми, і лісівники. До прикладу, державне підприємство «Міжгірське лісове господарство» розташоване в самому серці гір. Площа його лісового фонду сягає 31 тисячі гектарів. Із них 12 тис. га вкриті переважно хвойними породами, а решта — букові деревостани.

 

— З кожним роком наш район дедалі більше вабить мандрівників. А ми намагаємося йти в ногу з часом і навіть бути... прогнозистами. Турист, який приїхав відпочивати на Закарпаття, зокрема в Міжгір’я, неодмінно захоче побачити легендарне озеро Синевир або водоспад Шипіт — один із найкрасивіших в Україні, — каже директор держлісгоспу Іван Барна. — Нині на території підприємства створено понад півтора десятка рекреаційних пунктів, із них частина — біля підніжжя Синевирського перевалу та при автомагістралях. У плані роботи — встановлення семи пунктів біля водоспаду Шипіт та відомого келечинського мінерального джерела.


А ще поруч — деревостани Національного природного парку «Синевир». І загалом на Верховині — безліч приваб. Хто був — той не забуде. А хто не був — той буде. Так кажуть місцеві жителі й чекають українців з усіх областей.

 

Закарпатська область.